Dineren tussen de maïs

© Raymond Lemmens

Genieten van een rijkelijke menu omgeven door een uitgestrekt maïsveld. Met dit concept pakt het horecakoppel Mark Bonneu en Inge Van de Broek dit weekend uit in Hamont. Achter hun delicatessenzaak Food Emotions lieten ze speciaal enkele aren maïs aanplanten dat afgelopen week een inrichting kreeg als gelegenheidsrestaurant Maistiek, met plaats voor 35 gasten.

gvb

‘Vraag me niet hoe dit idee geboren is’, zegt Bonneu. ‘Jaarlijks willen we iets organiseren, een mystery diner waarbij mensen niet echt weten wat te verwachten. En toen bedacht ik me dat heel de provincie vol maïsvelden staat. Niets is zo een lokaal product als maïs, en laat lokale ingrediënten net nu heel belangrijk zijn in de hedendaagse gastronomie. En zo kwam het beeld om een maïsveld in te richten als restaurant waarin de mensen ook een aangepaste menu kunnen eten.’

Een braakliggende stuk grond achter de zaak kwam in aanmerking en werd in mei ingeplant. ‘En afgelopen week hebben we heel hard gewerkt om het restaurant vorm te geven. Naast de eetruimte, is er ook een kleiner ‘vertrek’ waar men kan aperitieven. De hoge maïsstengels voelen aan als natuurlijke muren.’ Zijn vrouw Van de Broek geeft toe dat beleving moeilijk te beschrijven is. ‘We hebben wel een overkapping voorzien. Mocht het regenen, dan zitten de mensen droog. Maar voor de rest is er de natuur. Het ritselen van de maïsstengels of een veldmuisje dat komt voorbij gewandeld.’

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio