Stad neemt professor onder de arm om kakkerlakken te weren

Wervik -

Het stadsbestuur heeft een gespecialiseerd professor van de Universiteit Gent ingeschakeld in de strijd tegen kakkerlakken in de gemeente. Dat zei schepen van leefmilieu Ann Degroote (Open VLD) op de gemeenteraad na een vraag van oppositieraadslid Tom Durnez (CD&V).

Nadat verschillende bewoners uit de buurt van de Vagevuurstraat en Laagweg in juni de stad op de hoogte hadden gebracht van terugkerende kakkerlakken, was er overleg tussen bewoners, stad en de Vlaamse diensten van Volksgezondheid. Het college besliste dat bewoners de kosten voor het bestrijden van de kakkerlakken kunnen verhalen op het stadsbestuur, maar sindsdien werd niets meer vernomen van de bestrijdingsaanpak.

‘Kennen we de broeihaard? Weten we al hoe we kunnen bestrijden?’, wilde Durnez graag weten. Schepen Degroote moest erkennen dat dit nog niet het geval is, maar dat een definitieve oplossing niet voor de hand ligt. Zij had bij de bewoners een exemplaar opgevraagd om te kunnen bestuderen, omdat het onduidelijk is of het gaat om een Duitse of de moeilijker te bestrijden Oosterse kakkerlak. Door het slechtere weer werd slechts halverwege augustus een exemplaar gevonden, dat werd opgestuurd naar het labo in Gent. Degroote wacht nu op de analyse, waarna een bestrijdingsplan kan worden opgesteld, verduidelijkte ze.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio