Koppel maakt site om huwelijk te financieren

Koppel maakt site om huwelijk te financieren

Thierry Moortgat en Sofie Janssens zamelen via een website geld in om hun huwelijksfeest te betalen. Foto: pvr

Niel -

Thierry Moortgat (35) en Sofie Janssens (31) uit de Eerste Meistraat in Niel stappen op 4 oktober in het huwelijksbootje. Het koppel kan de kosten van een duur huwelijksfeest niet betalen, dus maakte het een website waarop iedereen tegen betaling kan adverteren en zo het huwelijksfeest kan sponsoren.

‘Trouwen kost geld, en wil je er nog een deftig trouwfeest bij, dan kost het véél geld’, zegt Thierry Moortgat. ‘Zo kwam ik op het idee om ons trouwfeest te laten sponsoren. We maakten een website, waarop adverteerders blokjes van 10x10 pixels kunnen kopen om reclame te maken voor hun website. 300.000 pixels maken samen 3.000 blokjes. Door deze blokjes te verkopen aan 10 euro per blokje, komen we aan een bedrag van 30.000 euro.’

Uiteraard kost een gemiddeld trouwfeest geen 30.000 euro. Maar om alles reglementair en legaal te houden, maken ze voor de adverteerders een factuur. ‘Hierop moeten we 21 procent btw laten vallen. Daarbovenop komen er de belastingen, die we moeten betalen (30 procent, nvdr.). Meer dan de helft van het bedrag moeten we afgeven’, zegt Moortgat.

Huwelijksmagazine

‘Dit concept zorgt er alleszins voor dat geïnteresseerden voor een klein prijsje kunnen adverteren en dat de reclameblokjes door duizenden bezoekers zullen bekeken worden. Iedereen mag natuurlijk adverteren, maar het is pas echt interessant voor websites die in het teken van trouwen staan, zoals huwelijksmagazines, bruidskledij winkels, ceromoniewagens, feestzalen en huwelijksfotografen.’

Thierry Moortgat en Sofie Janssens gingen dinsdag met hun website van start. Inmiddels boden zich al twee adverteerders aan.

www.betaalmijntrouwfeest.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio