Gezocht: bijscholers voor kansarme kinderen in Aalst

Gezocht: bijscholers voor kansarme kinderen in Aalst

Bezielers van het project Evi De Maeseneire en Dieter Debruyn. Foto: lds

Aalst -

In Aalst is zopas de eerste afdeling van Auxilia opgestart, een vzw die zich bezighoudt met bijlessen geven aan kansarme kinderen. Bezielers Dieter Debruyn en zijn collega Evi De Maeseneire zijn druk op zoek naar vrijwilligers.

Uit het verslag van de Integratiemonitor uit 2011 blijkt dat bijna de helft van de anderstalige jongeren in Aalsterse lagere scholen een leerachterstand kent, maar ook andere kinderen uit de kansarmoede vinden moeilijk hulp. Dieter Debruyn uit Aalst en zijn collega Evi De Maeseneire willen samen dat probleem aanpakken. ‘We introduceren in Aalst een afdeling van Auxilia vzw, een internationale vrijwilligersorganisatie die bijlessen geeft aan mensen die nergens anders terechtkunnen’, zegt Debruyn.

Auxilia is druk op zoek naar vrijwilligers. ‘Hoe meer dat er zijn, hoe liever’, vervolgt De Maeseneire. ‘We zoeken mensen die één à twee uur per week willen vrijmaken om les te geven, in eerste instantie aan kinderen. Opleiders moeten niet per se een pedagogisch diploma hebben: het is eerder een extra hulp bij het schoolwerk, naast die van ma en pa’, zegt Debruyn, die carrière maakte als televisieproducent van onder meer Idool, X-factor, Boer Zoekt Vrouw en Sara.

‘Ik heb steeds een hart gehad voor het onderwijs’, zegt Debruyn. ‘Zelf ouder van kleine kinderen zijnde, hopen we op deze manier andere jongeren, die het niet zo goed getroffen hebben, de kans te geven om hun potentieel ten volle te kunnen ontwikkelen.’

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen mailen naar auxilia.aalst@gmail.com.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio