Astana trekt Colombiaans toptalent aan

Astana trekt Colombiaans toptalent aan

Miguel Angel Lopez Foto: PN

De Kazachse WorldTour-wielerfomatie Astana heeft zich versterkt met Miguel Ángel López. Hij tekende een contract voor twee seizoenen. De 20-jarige Colombiaan won recent de Ronde van de Toekomst en moet in het team de nummer drie van de recente Giro, Fabio Aru, bijstaan in de bergen.

Wielrennen op Sportwereld.be

De Colombiaan, die 21 wordt in februari volgend jaar, staat bekend als een groot talent en dat kwam onder meer tot uiting in de Ronde van de Toekomst. Daar won hij niet alleen een etappe, maar toonde hij zich ook de beste in het eindklassement. Heel wat toppers van vandaag kwamen boven water in De Ronde van de Toekomst, zoals Bauke Mollema, Nairo Quintana en Warren Barguil, die in het verleden de Ronde op hun naam schreven.

‘We hopen dat Miguel verder kan groeien in ons team’, aldus manager Alexander Vinokourov. ‘En dat hij ons als team kan bijstaan in de bergetappes, vooral om Fabio Aru te helpen.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.