Vlaamse overheid wil werknemers gezond doen koken met dagelijkse doe-het-zelfpakketten

Ambtenaren krijgen gezonde maaltijd mee naar huis

Ambtenaren krijgen gezonde maaltijd mee naar huis

Foto: Kris Van exel

De Vlaamse overheid tracht haar aantrekkingskracht als werkgever op een merkwaardige manier te vergroten. Een paar duizend ambtenaren krijgen voortaan de mogelijkheid ‘s avonds een verse en gezonde maaltijd mee naar huis te nemen van het werk. ‘Bereidingstijd: amper 30 minuten. Ook het recept wordt meegeleverd.’

Meer werknemers de kans bieden ’s avonds een gezonde maaltijd te nuttigen, ‘en dat zonder stress’, dat is het doel van de Vlaamse overheid. ‘Want het overkomt iedereen wel eens dat je te laat van je werk naar huis vertrekt om nog langs de supermarkt te passeren’, aldus het kabinet van Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA), bevoegd voor ambtenarenzaken. En dan bestaat het risico dat dan maar voor fastfood wordt gekozen.

Concreet wordt ambtenaren nu de kans geboden dezelfde dag nog een maaltijd te bestellen voor ’s avonds. Er is steeds keuze uit twee menu’s. De ingrediënten daarvoor worden aan de uitgang van twee grote Vlaamse kantoorgebouwen in Brussel klaargezet, met in de onmiddellijke buurt een paar duizend Vlaamse ambtenaren.

‘De ingrediënten zijn per persoon afgewogen. Eens thuis kan je de gezonde, verse ingrediënten op minder dan 30 minuten bereiden, met behulp van het recept dat in het pakket zit’, aldus nog het kabinet van Homans. Zo’n maaltijd kost 8 euro per persoon.

Lees meer over dit initiatief in Het Nieuwsblad van zaterdag 13 september.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees