Brugse nieuwkomers en ref eisen hoofdrol op in Genk

De topper van de zevende speeldag tussen Genk en Club Brugge eindigde op een 1-1 gelijkspel. De Brugse nieuwkomers en scheidsrechter Boucaut eisten een hoofdrol op in dit duel.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Met de Nederlander Rudy Vormer en de Braziliaan Felipe Gedoz gooide Michel Preud’homme bij Club twee van de vijf nieuwkomers in de strijd. Aanwinsten Andres Silva en José Izquierdo begonnen op de bank, net als debutant Obbi Oulare.

Gedoz en Vormer kwamen aanvankelijk amper in het stuk voor bij Club Brugge. Beide debutanten moesten eerst nog naar hun plaatsje zoeken maar de Braziliaan kwam er later door en scoorde vlak voor rust ook meteen zijn eerste goal in de Jupiler Pro League, weliswaar na flagrant buitenspel. Na rust kregen we ook het debuut van Izquierdo en Oulare, zij zorgden ook meteen voor gevaar maar konden niet scoren.

Boucaut flatert aan beide kanten

Scheidsrechter Boucaut eiste echter ook een hoofdrol op. Eerst was er dus de Brugse gelijkmaker die viel na een meter buitenspel, in de extra tijd belandde een voorzet van De fauw ook nog tegen de hand van Castagne maar scheidsrechter Boucaut liet gewoon doorspelen en zo bleef het 1-1.

Mat Ryan hekelt scheidsrechter Boucaut

Mathew Ryan was na de match tegen Genk niet tevreden over het scheidsrechterlijke trio. Op Twitter liet hij weten dat hij het jammer vindt dat Club de drie punten niet binnenhaalde. 'Ik vond de scheidsrechter fluiten in het voordeel van Genk', twitterde het Australische sluitstuk van blauwzwart.

Corrigeer