Meer vastgoedmakelaars, minder leraars in spe

Meer vastgoedmakelaars, minder leraars in spe

Foto: BELGA

Aan de universiteiten kunnen sociale wetenschappen en letteren minder studenten verleiden, maar rechten en economie dan weer meer. De meeste hogescholen zien minder inschrijvingen voor de lerarenopleiding. Dat schrijft De Standaard, na een rondvraag bij de universiteiten en de hogescholen.

Aan alle universiteiten doen de opleidingen in de rechten het goed bij de eerstejaars. Ze kunnen grosso modo 10 procent meer studenten aantrekken. Politieke en sociale wetenschappen kan minder jongeren bekoren. Zowel in Leuven als in Gent geeft de richting aardig terrein prijs. Ook letteren en wijsbegeerte moet het in beide grote universiteiten met minder studenten stellen. Bij psychologie en pedagogie gaan de cijfers nu eens omhoog, dan weer omlaag. Idem bij de bio-ingenieurs: plus 15 procent in Leuven, min 40 procent in Antwerpen.

Verpleegkunde laat veelal een stijging noteren, maar niet overal, en ook orthopedagogie zit in de lift. De lerarenopleiding krijgt op vele plaatsen een tik van zowat 10 procent. Opvallend succesnummer blijkt ook vastgoed (+28 procent).

Nog opmerkelijk: in Antwerpen wordt voor het eerst een afname genoteerd van studenten uit Nederland, van 11 procent.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees