Witsel scoort tegen ex-club: 'Fantastisch gevoel'

Axel Witsel werd verafgood in Lissabon toen hij nog bij Benfica speelde, maar de vraag is of dat na vandaag nog altijd het geval is: tijdens de wedstrijd tussen Benfica en zijn Zenit verdubbelde de Rode Duivel de score nadat Shatov al na vijf minuten het openingsdoelpunt op het scorebord had gezet.

'Het is een fantastisch gevoel. We wilden tonen wat Zenit kan in de Champions League en we zijn daarin geslaagd. We speelden echt goed', blikt Witsel terug op de website van zijn ploeg.

Hulk opende na vijf minuten de score voor Zenit. Witsel zette halfweg de eerste helft met een treffer tegen zijn Portugese ex-ploeg de eindstand op het bord. 'Was het voor mij belangrijk te scoren? Neen, het was belangrijk voor de ploeg. Ik ben uiteraard blij met mijn goal, maar het was geen doel. Ik heb echt veel respect voor mijn ex-club.'

In de laatste voorronde botste Witsel met Standard ook al op een voormalige werkgever. 'Het is altijd leuk terug te keren naar een gewezen thuis. Voormalige ploegmaats terugzien is fantastisch.'

Met drie punten op zak kan Zenit in alle rust toeleven naar de volgende CL-afspraak, op 1 oktober thuis tegen Monaco. De ploeg van Yannick Ferreira-Carrasco klopte dinsdag Leverkusen met 1-0.

'We hebben echt een ongelofelijk resultaat op zak. Onze Champions League is uitstekend begonnen', besluit de middenvelder.

Corrigeer