Fit & Gezond

Zo blijf je langer slank

Zo blijf je langer slank

Foto: Shutterstock

Een paar kilo afgevallen en wil je dat zo houden? Dan is dat volgens wetenschappers aan de universiteit van Birmingham in Groot-Brittannië heel eenvoudig. Door jezelf één keer per week te wegen, blijf je slank.

Het onderzoek toont aan dat mensen die een paar kilo zijn vermagerd minder snel bijkomen als ze wekelijks één keer op de weegschaal gaan staan. Meer nog: het gewicht blijft dalen. Deze conclusie baseren de wetenschappers op een onderzoek waaraan drieduizend vermagerde proefpersonen deelnamen.

Alle deelnemers kregen een bon om een weegschaal te gaan halen. Er werd hen gevraagd om zich gedurende een periode van negen maanden maximum één keer per week te wegen. Iets minder dan duizend proefpersonen stemden toe om dit programma te volgen. De rest deed dat niet.

Beide groepen werden geobserveerd en wat blijkt? De mensen die zich één keer per week wogen, kwamen minder snel weer bij dan mensen die de weegschaal negeerden. Een van de onderzoeksters, Claire Madigan, ziet hier een logische verklaring voor. ‘Wie zich wekelijks weegt, ziet meteen of de kilo’s er weer bij komen. Daardoor kunnen ze meteen actie ondernemen. Een wekelijks weegmoment kan er ook voor zorgen dat je dagelijks op je eten let om te voorkomen dat je bij de volgende weging bent aangekomen’, zegt ze in The Daily Mail.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees