BAYERN MÜNCHEN - MANCHESTER CITY: 1-0

Kompany en City begeven in slotminuut tegen Bayern

Kompany en City begeven in slotminuut tegen Bayern

Foto: AFP

Net als Anderlecht gisteren heeft Vincent Kompany in de slotminuut van de Champions League nog een stevige opdoffer moeten slikken. Het zag er lang naar uit dat Manchester City stand zou houden tegen de stormloop van Bayern München, maar een minuut voor tijd brak de Engelse muur toch na een knap vluchtschot van Boateng: 1-0.

‘Het is tijd om de kloof met de top drie van de wereld te dichten’, zo gaf kapitein Vincent Kompany van Manchester City voor de kraker met Bayern München aan. Maar nog voordat er een minuut gespeeld was prijkte die kloof al bijna pijnlijk op het scorebord: Robert Lewandowski zette spitsbroeder Thomas Müller met een geniaal hakje alleen voor doelman Hart, maar een duwtje in de rug van de Duitser zorgde ervoor dat hij uit evenwicht raakte en in het zijnet besloot. Het was een voorbode voor wat komen zou: zodra de Duitse Rekordmeister versnelde, zagen Kompany en co de Duitsers langs alle kanten voorbij flitsen. City had geluk dat doelman Joe Hart in goede doen verkeerde: eerst haalde hij een kopbal van Müller magistraal vanonder de deklat, even later dwong hij de doorgebroken Lewandowski goed naar de buitenkant.

Kompany krijgt Duitse publiek over zich heen

Manchester City kon daar één aardige poging van Edin Dzeko tegenover zetten. De tegenstander van de Belgen in de EK-kwalificaties krulde de bal vanop randje zestien maar net naast de verste paal. Nog voor rust zou kreeg Kompany de banbliksems van het Beierse publiek over zich heen, toen hij een stevig blok zette tegen Thomas Müller. Het kostte hem een gele kaart, tot grote ergernis van de Rode Duivel.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: Bayern ging nog dominanter spelen, City, met kapitein Kompany voorop, bouwde de zone voor doelman Hart om tot oorlogsgebied. Waar de Citizens de eerste helft op de counter nog aan enkele halve kansjes kwamen, werd het nu helemaal tegen het eigen doel gespijkerd - maar met minder ruimte tussen de linies kreeg Bayern het hoe langer hoe moeilijker het stevige blok te ontwrichten. Pep Guardiola haalde met Arjen Robben zijn ultieme joker van de bank, maar verder dan een schwalbe tegen Fernandinho kwam de Nederlander niet.

Knap vluchtschot Boateng

Manchester City leek stand te houden, maar overleefde een ultieme stormloop van Bayern München niet. Dat pompte ballen in de box, waarvan eentje via een slim afleggertje van Mario Götze in de voeten van centrale verdediger Boateng belandde. Die deed wat nog geen enkele aanvaller gelukt was en knalde de botsende bal buitenkant voet heerlijk in de verste hoek binnen. Onderweg week de bal wel nog af op de rug van Robert Lewandowski. In de drieënnegentigste minuut stelde City uit het niets nog bijna gelijk, maar Sergio Aguëro werd door ex-Standard-verdediger Dante voldoende gehinderd om de 1-1 op het scorebord te zetten.

Bekijk hier het vluchtschot van Boateng:


Bayern wins the game! door belgacom11

Corrigeer