BNP Paribas Fortis komt met eigen betaalautomaat

BNP Paribas Fortis komt met eigen betaalautomaat

Naast deze vertrouwde terminals van Worldline verschijnt er binnenkort een concurrent van BNP Paribas Fortis Foto: BELGA

Er lijkt een einde te komen aan het feitelijke monopolie van Worldline, het bedrijf dat de Bancontact/Mister Cash-betalingen verwerkt. BNP Paribas Fortis lanceert met het Zwitserse Six alternatieve betaalterminals.

Dat schrijven De Tijd en L’Echo donderdag. Met zijn betaalterminals breekt BNP Paribas Fortis de markt open, goed nieuws voor handelaars en winkeliers die zo minder afhankelijk worden van het feitelijke monopolie van Worldline voor betalingen met Bancontact/Mister Cash.

De bank zegt onder de prijzen van Worldline te zullen duiken, maar plakt daar geen cijfers op. Voor de consument verandert er niets. De betaalterminals van Six zijn vergelijkbaar met de huidige grijze of zwarte bakjes aan de kassa.

De bank pakt niet alleen uit met alternatieve terminals, ze biedt ook alle verwerkingsdiensten aan, zoals het dagelijks overzicht van alle transacties in de winkel. Voorwaarde is wel dat de handelaar zijn zichtrekeningen en cashmanagement bij BNP Paribas Fortis onderbrengt.

Corrigeer

MEER NIEUWS