Vakbond vreest banenverlies bij Bekaert

Ondanks de belofte van Bekaert dat er geen ontslagen zullen vallen door de nakende verhuis uit Waregem, vreest de socialistische vakbond toch voor banenverlies.

Dat meldt ABVV Metaal vrijdag, daags na de aankondiging van de verhuis.

Donderdag gaf Bekaert aan dat de activiteiten in Waregem zouden stopgezet worden. Dat stond sowieso op de langetermijnplanning maar werd bespoedigd omdat Thermote & Vanhalst intrek wil nemen in die gebouwen vanaf januari 2016. De vorkliftenspecialist is namelijk eigenaar van de gebouwen.

Een deel van de activiteiten, namelijk de extrusielijnen, verhuist naar Aalter. De weverij trekt naar Slowakije, maar ontslagen zouden er niet vallen, zei Bekaert donderdag.

Maar ABVV is van oordeel dat het personeel met een contract van bepaalde duur in Zwevegem en Aalter hun kansen op een vast contract zien slinken. De vakbond wil daarom “zo snel mogelijk het gesprek aangaan”. Bovendien neemt ABVV het niet dat ze niet voldoende geïnformeerd was over de situatie in Waregem. De vakbond is namelijk van oordeel dat Bekaert genoeg lege gebouwen bezit en dus de productie elders kon onderbrengen, in plaats van te verhuizen naar Aalter en vooral het buitenland. “De pijlen naar de toekomst richten blijft moeilijk als de directie steeds tewerkstelling uit België weghaalt. Vertrouwen herstellen in de directie lijkt al helemaal ondenkbaar”, besluit ABVV.

Corrigeer

MEER NIEUWS