Jonas Vangenechten: ‘Ik wil me dit seizoen zeker nog laten opmerken’

Jonas Vangenechten: ‘Ik wil me dit seizoen zeker nog laten opmerken’

Jonas Vangenechten (rechts) Foto: VDB

Een derde plaats. Meer zat er voor Jonas Vangenechten (Lotto-Belisol) vrijdag niet in op de Tieltsebaan in Koolskamp waar de eindmeet lag van het 99e Kampioenschap van Vlaanderen. ‘Ik wil me dit seizoen zeker nog laten opmerken’, vertelde Vangenechten.

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

‘Dat ik er tot nu toe reeds een schitterend seizoen heb opzitten? Na de Ronde van Polen is het echt goed beginnen lopen. Morgen rijd ik de Primus Classic Impanis-Van Petegem. Dan volgt woensdag de Omloop van het Houtland. Dat in Lichtervelde wellicht opnieuw een massasprint wacht? Laat het ons hopen en dat ik dan opnieuw goed gepositioneerd zit. Ook in de Franco-Belge wil ik me wel eens laten opmerken. Er wachten nog wel enkele mooie koersen waar wat mogelijkheden liggen te wachten voor mij’, aldus Vangenechten.

‘Het was vandaag wel bijzonder warm en er stond geen wind, wat ervoor zorgde dat er heel snel gereden werd. Bij Lotto-Belisol zaten we omzeggens in een zetel. Wij hadden immers André Greipel mee in de vroege vlucht en hoefden dus niet in de achtervolging mee te werken. Tot de laatste ronde dan. Toen hebben wij de laatste vijf kilometer het heft in handen genomen. Ik ben alvast tevreden met mijn derde plaats. Kijk maar eens wie er hier naast mij op het podium staat. Arnaud Démare en Luka Mezgec zijn geen twee trage mannen.’

Corrigeer