Fly-over gaat zacht open

Fly-over gaat zacht open

Het viel meteen op dat het nieuwe asfalt een stuk stiller klinkt. Foto: fvv

Gent -

De fly-over of de B401 ging vrijdagnamiddag in alle stilte open. Je kunt er nog maar over één rijstrook in elk richting de stad in- en uitrijden. De automobilisten vonden vlug weer de weg.

Het eerste wat opviel, is dat het er veel stiller was. Deze wegverharding geeft duidelijk minder geluidsoverlast. Glad als een biljarttafel ligt het fluisterasfalt er bij. Omstreeks 16.30 uur was er geen sprake van files. De automobilisten reden voorzichtig de stad in en uit.

Dat de opening van de fly-over op een zucht van opluchting wordt onthaald, is begrijpelijk. De voorbije weken kampte Gent met heel wat fileleed omdat er op cruciale plekken in de stad wegwerkzaamheden aan de gang zijn.

Het viaduct was toe aan een grondige renovatie. Die kost 7,5 miljoen euro. De werken begonnen op 1 juni en zouden op 20 oktober klaar zijn. Aanvankelijk was er nog verkeer mogelijk, maar na de Gentse Feesten ging het hele viaduct dicht. Het moest op 1 september weer deels opengaan, maar de werken liepen 19 dagen vertraging op door een onverwachte laag beton.

Op 29 september gaat de oprit van de stadsring naar de B401 (richting E17 en E40) open. In de tweede helft van oktober gaat de afrit van de B401 naar de stadsring (afrit Ledeberg) open. Begin november zal het volledige viaduct afgewerkt zijn.

Het fileleed is nog niet voorbij. Volgende week beginnen twee nieuwe, ingrijpende werven. De af- en oprit van de E17 in Gentbrugge gaat op 8 oktober dicht voor wegwerkzaamheden aan de Brusselsesteenweg. Aan het UZ wordt de drukke Corneel Heymanslaan – een invalsweg – afgesloten. Daar beginnen de werken voor de doortrekking van de tram tot het UZ.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat de verkeershinder in het zuiden van Gent nog zeker tot eind oktober blijft aanhouden, met een piek vanaf 8 oktober.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio