Opnieuw negatief milieuadvies voor Uplace

Opnieuw negatief milieuadvies voor Uplace

Foto: ddl

Machelen / Diegem -

Uplace, het reusachtige winkelcomplex dat onder de brug van Vilvoorde in Machelen moet verrijzen, krijgt opnieuw een ongunstig advies van de administratie Leefmilieu. Dat blijkt uit een document dat De Morgen kon inkijken. In een advies aan de Vlaamse Milieuvergunningscommissie maakt de administratie Leefmilieu brandhout van de milieustudie die de Vlaamse overheid liet uitvoeren.

'De impact op de luchtkwaliteit wordt onderschat', schrijven de experts. Ze waarschuwen voor 'potentieel gevaarlijke effecten voor het milieu en de gezondheid van de mens'.

De milieuvergunning van de Vlaamse regering werd eerder dit jaar geschorst en vernietigd door de Raad van State. In juli vroeg Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege daarom opnieuw een advies aan. Op 14 augustus maakte Bob Nieuwejaers, het hoofd van de afdeling 'Lucht, Hinder, Risicobeheer en Milieu en Gezondheid', zijn ongunstige advies over.

Schauvliege wenst voorlopig niet te reageren en ook Uplace wil geen uitspraken doen over de lopende procedure, aldus de krant.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees