Flor Van Noppen (N-VA) thuis overleden

Flor Van Noppen (N-VA) thuis overleden

Foto: VUM

Dessel - Gewezen Kamerlid Flor Van Noppen (N-VA) is maandag in zijn huis in Dessel overleden. Zo deelt zijn familie mee. Van Noppen leed aan de spierziekte MSA en werd afgelopen zomer 58.

Flor Van Noppen ging in de politiek na de moord op zijn broer, veearts Karel Van Noppen. Hij was samen met de jonge Bart De Wever één van de mensen die van in het begin aan de kar trokken van de N-VA. Toen haalde de partij in 2003 één zetel voor de Kamer voor oprichter Geert Bourgeois. In 2007 werd hij verkozen tot Kamerlid en kreeg hij een schepenmandaat in Dessel. Op het moment dat zijn partij de grootste werd in Vlaanderen, nam hij politiek afscheid.

Met de laatste verkiezingen op zondag 25 mei stond Van Noppen op de lijstduwersplaats voor de Europese lijst. Zonder enige campagne te voeren, haalde hij nog 41.132 voorkeurstemmen. ‘Na mijn afscheid in de Kamer kreeg ik wel duizend kaartjes, mails en sms’jes. En nu dit: het zijn sympathiebetuigingen die deugd doen. Bart sms’te zondag: Bedankt, Flor. Voor alles’.

Van Noppen keek nuchter aan tegen zijn ziekte. ‘Op zeker moment sta je op, en je hebt die ziekte. Maar ik denk daar niet aan. Ik kan de hele dag peinzen dat het almaar slechter zal gaan, maar dan loop ik tweemaal met mijn kop tegen de muur en dan doet het tweemaal pijn. Dus denk ik er níét aan.’

Op 3 april 2014 had een zieke Flor Van Noppen al afscheid genomen van de federale Kamer met een laatste toespraak. Dat liet een diepe indruk na op het volledige parlement.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees