Zoon die vader doodstak aangehouden

Tongeren -

De 36-jarige Fabio Strusi uit Koninksem bij Tongeren is maandag door de Tongerse onderzoeksrechter aangehouden omdat hij zondag zijn 65-jarige vader Giovanni had doodgestoken. De man heeft de oudermoord bekend. Strusi verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Tongeren.

Fabio Strusi stak zondag zijn vader neer. De hulpdiensten probeerden de zestiger nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De 36-jarige invalide zoon kon door de politie gearresteerd worden. De verdachte heeft een psychiatrisch verleden met verschillende opnames. Zo zou hij lijden aan een paranoïde persoonlijkheidsstoornis, waarbij hij meent dat er complottheorieën tegen hem gesmeed worden.

Dat zou hij ook gedacht hebben, toen hij het zondagnamiddag aan de stok kreeg met zijn vader. Naar eigen zeggen was de man gestopt met het nemen van zijn medicatie voor die psychische problemen.

De kans op internering of dat hij ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard bestaat. Naar verluidt was er vrijdag al naar de politie gebeld met de vraag om de zoon te colloqueren of hem gedwongen te laten opnemen, maar dat is niet gebeurd.

De familie Strusi verloor zeven jaar geleden een andere zoon, Saverino. Hij verdween in 2007 met zijn ex Ingrid Thoelen. Het lichaam van Saverino werd in november 2009 uit het Albertkanaal in Hasselt gehaald. Een jaar later werd in het kanaal het stoffelijk overschot van Ingrid Thoelen in haar wagen teruggevonden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio