Bert De Backer blijft Giant-Shimano trouw

Bert De Backer blijft Giant-Shimano trouw

Foto: Photo News

De 30-jarige Bert De Backer zal ook volgend seizoen nog bij het Nederlandse Giant-Shimano rijden. De Backer verlengde, net als de Nederlanders Roy Curvers en Albert Timmer en de Fransman Thierry Hupond, zijn contract. De Backer deed dat voor de duur van drie jaar. Curvers en Timmer blijven tot eind 2016 en Hupond tot eind 2015.

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

‘Dit is een wel heel belangrijk contract voor mij. Ik ben al enkele jaren aan de slag bij Giant-Shimano en wil maar al te graag mijn verblijf verlengen in een omgeving waar ik mij zeer goed voel en waar ik mijn plaats perfect ken’, gaf De Backer mee. ‘Ik had de rol van ploegkapitein binnen het team in de massaspurten en de klassieke wedstrijden en daar komt dus nu een verlengstuk aan. Ik moet de ploeg bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij stelden. Zeker nadat ik een hele tijd buiten strijd was na een val. Ik blijf en ben nog steeds zeer gemotiveerd om resultaten te boeken met het team.’

De andere Belg binnen het Giant-Shimano-team, Dries Devenyns, kreeg echter geen contractverlenging en moet uitkijken naar een andere ploeg.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.