Nat herfstweer

Nat herfstweer

SABINE HAGEDOREN

Vandaag trekt een zwakke storing over ons land. Het resultaat is nat herfstweer met regen, buien en meer wind. Daarna breidt het Azorenhoog zich opnieuw uit naar onze contreien en blijft het de rest van de week rustig en droog. Het belooft tegen het weekend ook nog zachter te worden, dus dat wordt aangenaam wandelen en fietsen.

Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken met vanaf het westen eerst regen en later buien. Mogelijk zit daar ergens een donderslag bij. Het zal wel duren tot na de middag alvorens de regen het oosten van het land bereikt. De temperaturen blijven iets te laag voor de tijd van het jaar en klimmen tot hooguit 17 graden. De wind waait matig en ruimt van het zuidwesten naar het westen.

Vanavond kunnen er nog enkele laatste buien vallen, al dan niet met donder en bliksem erbij. Stilaan wordt het vanaf de kust droog.Vannacht klaart het verder op en koelt het af naar 9 of 10 graden. De wind luwt, wordt zwak en mogelijk ontstaat hier of daar nevel of mist.

Donderdag is het eerst nog grijs en mistig, maar stilaan breekt de zon door en wordt het aangenaam. De temperaturen blijven aan de lage kant, meer dan 17 graden zit er nog altijd niet in.

Daar komt vanaf vrijdagverandering in. Elke dag mogen we er een of twee graden bij tellen en zo komen we tegen zondag uit bij maxima tot 22 graden. Geregeld kunnen we proeven van mooie zonnige momenten, af en toe passeren er wolkenvelden, maar het blijft meestal droog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees