Indrukwekkende lijst artiesten brengt hulde aan Bob Dylan

Indrukwekkende lijst artiesten brengt hulde aan Bob Dylan

Foto: REUTERS

Norah Jones, Neil Young, Jack White, Eddie Vedder, Tom Jones, Beck en The Black Keys: het zijn nog niet eens alle artiesten en bands die op 6 februari een ongetwijfeld indrukwekkend optreden zullen geven als eerbetoon aan Bob Dylan.

De Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan is al 73 jaar, maar blijft een inspiratiebron voor de singer-songwriters die dezer dagen zalen over heel de wereld doen vollopen. The Recording Academy, wat muziek betreft zowat het instituut met het meeste aanzien in Amerika, heeft Dylan dan ook gekozen als MusiCares Person of the Year voor 2015.

Hulde

Op de 25ste editie van de uitreiking, mét galadiner en concert, zal een indrukwekkend aantal artiesten hulde brengen aan Dylan. Dat vernam The Hollywood Reporter. Dit zijn ze op een rijtje: Beck, The Black Keys, Crosy, Stills & Nash, Tom Jones, Norah Jones, Los Lobos, John Mellencamp, Willie Nelson, Bonnie Raitt, Eddie Vedder, Jack White, Neily Young en John Doe. Volgens de website zullen daar nog namen bijkomen.

‘Het creatieve werk van Dylan heeft bijgedragen aan de Amerikaanse cultuur en die van de hele wereld’, aldus Neil Portnow, CEO en voorzitter van de MusiCares Foundation en The Recording Academy. ‘Zijn kwaliteiten als liedjesschrijver zijn ongeëvenaard. Het wordt een buitengewone avond.’

Benefiet

De benefietavond vindt plaats op vrijdag 6 februari, twee dagen voor de uitreiking van de Grammy Awards. De opbrengst gaat naar MusiCares, dat geld inzamelt voor goede doelen die rond muziek draaien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees