Antwerpse universiteit in top vijftien van beste jonge universiteiten

Antwerpse universiteit in top vijftien van beste jonge universiteiten

Foto: BELGA

De Universiteit Antwerpen staat op de veertiende plaats in de ranglijst van beste jonge universiteiten in de “QS Top 50 under 50”-ranking. De Antwerpse universiteit, die in vergelijking met de vorige editie vier plaatsen achteruit gaat, is daarmee de enige Belgische universiteit in de top vijftig, zo meldt QS woensdag in een persbericht.

Quacquarelli Symonds (QS), vooral bekend door haar QS World University Rankings, stelt jaarlijks een rangorde op van universiteiten jonger dan vijftig jaar. Daarmee willen de opstellers kansen geven aan ‘opkomende krachtinstellingen op wereldniveau’ die tegenover oudere universiteiten met ‘reputationele voordelen’ staan. Op nummer één dit jaar staat de Nanyang Technological University (NTU), gevolgd door de Hong Kong University of Science and Technology (USTHK). Het Korea Advanced Institute of Science & Technology vervolledigt de top drie.

In het algemene klassement van de beste universiteiten ter wereld bezet de Antwerpse universiteit de 205ste plaats. De KU Leuven is de enige Belgische instelling die, met een 82ste plaats, de top 100 van de QS World University Rankings 2014/2015 haalt.

Corrigeer

NIEUWS