Erkenningscommissie uitzendsector opgeschort na ABVV-actie

Erkenningscommissie uitzendsector opgeschort na ABVV-actie

Foto: BELGA

De werkgeversfederatie van de uitzendsector Federgon en werkgeversorganisatie Voka schorten de werkzaamheden op van de erkenningscommissie Vlaanderen voor de uitzendsector, na de actie van het ABVV van maandag rond het onbestaande interimkantoor One Day Interim. Dat meldt Federgon woensdag.

De maandelijkse vergadering van de commissie vindt niet plaats. ‘Na een dergelijke frontale aanval op een volledig misplaatste manier kan je niet verwachten dat we dezelfde week nog doodleuk samen rond de tafel gaan zitten’, zegt Herwig Muyldermans van Federgon. ‘Dit is een signaal van ongenoegen’, klinkt het.

Federgon had maandag al woedend gereageerd op de actie van het ABVV en duidelijk gemaakt dat de acie het sociaal overleg schade toebrengt. ‘Dat een vakbond een dergelijke mediacampagne opzet, en daarvoor zelfs de volledige pers in het ootje neemt, is bijzonder grof’, klonk het toen.

De erkenningscommissies voor de uitzendsector zijn paritair samengesteld en vergaderen binnen de gewestelijke sociaal-economische raden. Ze geven advies rond erkenning of schorsing van een uitzendbureau.

Corrigeer

NIEUWS