Waterpolo2de afdeling

GZV verliest maar blijft ambitieus

Gent -

De Gentse Zwemvereniging is de competitie begonnen met een nederlaag. De Stroppen verloren in Merksem met nipte 10-9 cijfers.

Lieven Lagast nam de rol van speler-trainer op zich, omdat coach Nico Van Peteghem niet beschikbaar was. Ook Ken De Wilde, die nog een schorsingsdag uitzat van vorig seizoen, was er niet bij. Frank De Vogelaere, Jurgen De Wolf en Koen Willaert verbleven in het buitenland.

GZV nam een uitstekende start en liep snel 0-4 uit. Halfweg de eerste periode begonnen de Gentenaars echter slordiger te spelen. In de tweede periode werd het 5-4 en doelman Kjell Van de Velde voorkwam erger met enkele gevatte tussenkomsten. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd tot in de slotseconden. In de slotminuut kon Wim Vienne de gelijkmaker (9-9) scoren, waarna Merksem erin slaagde om nog de winnende treffer (10-9) te netten.

‘Het ondiepe bad lag ons duidelijk niet, maar ook ons spel kon beter. Volgende week moeten we tegen Brussels een en ander kunnen rechtzetten’, stelde voorzitter Koen Colpaert.

GZV blijft in elk geval ambitieus dit seizoen. ‘In vergelijking met vorig seizoen zijn er geen vertrekkers of nieuwkomers. We hopen weer aan de top mee te draaien en de derde plaats herhalen zou een goed resultaat zijn. Tegelijk willen we geleidelijk meer jongeren in de basis integreren. Om onze toekomst veilig te stellen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio