Zonhovenaar knuppelt vos dood

Zonhovenaar knuppelt vos dood

De doodgeknuppelde vos met langs hem de strop. Foto: Hnb

Zonhoven - Een Zonhovenaar die gisterochtend een vos heeft doodgeknuppeld met een schop, mag zich binnenkort komen verantwoorden voor de correctionele rechtbank. De man had het dier gevangen in een strop, en er vervolgens met zijn schop op getimmerd. Leden van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum kwamen het kadaver ophalen.

‘We werden eerst opgeroepen voor een nog levende vos’, zegt Rudi Oyen van het opvangcentrum uit Heusden-Zolder. ‘Een vrouw die met haar hondje was gaan wandelen, zag de vos vast zitten in een soort afspanningsdraad. Ze heeft ons gebeld om het dier te komen bevrijden. Maar op het adres op de grens van Zonhoven met Hasselt was helemaal geen levende vos meer te zien.

Wel stond er een man met in zijn hand nog een schop. Naast hem stond zijn kruiwagen waarin bloed te zien was. Omdat er ook een illegale vossenstrop op de plek lag, met daarin de haren van een vos kregen we argwaan. De vegetatie in zijn kippenren bleek omgewoeld, en er lag een stukgebeten stuk afspanning van zijn kippenweide.’

Lees het hele verhaal in Het Nieuwsblad Limburg van donderdag 25 september

 

Corrigeer

NIEUWS