Chef Pure C opent eigen restaurant in Hoogstraat

Het restaurant bevindt zich helemaal in het begin van de Hoogstraat. Foto: fvv

Gent -

In Oak, een nieuw restaurant dat volgende week opengaat in de Hoogstraat, staat Marcelo Ballardin aan het fornuis. Hij komt van Pure C, de brasserie van Sergio Herman in Cadzand.

Marcelo Ballardin (inzetfoto) heeft Braziliaans-Italiaanse roots. Hij woont sinds zes jaar in Gent, samen met zijn partner Dominik D’hooge (foto). Met hem opent hij ook het nieuwe restaurant in een nieuwbouwpand in de Hoogstraat, vlak bij Duizend Vuren.

Tot voor kort werkte Ballardin in Pure C, de strandbrasserie van Sergio Herman in Cadzand, waar hij mee nieuwe gerechten ontwikkelde. Daarvoor verdiende hij zijn strepen bij Hertog Jan en liep hij stage in The Fat Duck van Heston Blumenthal, in Groot-Brittannië. Zijn keuken heeft Italiaanse en Aziatische invloeden. Volgens Dominik D’hooge zal de signatuur van Pure C voelbaar zijn.

Oak gaat open op woensdag 1 oktober. ‘De Hoogstraat is geen sexy straat’, aldus D’hooge. ‘Maar we geloven erin dat de Gentenaar de weg zal vinden.’

www.oakgent.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio