‘Wij gaan cafés overtuigen van nut bitcoin’

‘Wij gaan cafés overtuigen van nut bitcoin’

Ruben Derhaeg, Damien Trog, Jo Vercammen en Filip Roose van Orillia stellen de eerste bitcoin-wisselautomaat voor. Foto: fvv

Gent -

In Gameswap, een computerspelletjeszaak in de Schouwburgstraat, kan je voortaan euro’s wisselen voor de digitale munt bitcoin. Het bedrag komt dan op je smartphone te staan.

1 Bitcoin was vrijdag zowat 315 euro waard. Maar de koers wisselt sterk en dat maakt de promotie van de virtuele munt niet eenvoudig . Dat beseft ook Orillia, het bedrijf achter de eerste Belgische bitcoin-automaat. ‘Met Bancontact kan je overal vlot betalen. Alleen is dat een duur systeem voor de winkeliers. Met bit­coin moeten de deelnemende winkeliers geen commissie betalen’, zegt Filip Roose.

Alleen, daar sta je dan met bitcoins op je gsm, maar waar kan je daarmee betalen? Behalve in Gameswap voorlopig nog nergens. ‘Online kan je op pizza.be en Mobile Vikings betalingen doen. We proberen nu in Gent handelszaken te overtuigen om mee te doen’, zeggen Andreas Wouters en Roeland Creve, die van Gent een ‘bit­coin­stad’ hopen te maken. ‘We hopen cafés en andere zaken mee te trekken. Maandelijks organiseren we evenementen om bitcoin bekender te maken.’

De wisselautomaat bij Gameswap is te vinden in de zaak zelf. De winkelverantwoordelijken zijn beschikbaar voor meer uitleg.

www.gameswap.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio