Communicatie moet opnieuw via kleurbordjes

Communicatie moet opnieuw via kleurbordjes

Foto: Photo News

Sinds 2012 is er geen radiocommunicatie meer toegelaten op het WK wielrennen. Sindsdien maakt de Belgische selectie gebruik van kleurborden om informatie door te geven aan de renners. Ook dit jaar in Ponferrada zal Bomans via bordjes communiceren met zijn renners.

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

Al wil de bondscoach niet in zijn kaarten laten kijken. ‘We hanteren een nieuw communicatiesysteem’, zegt hij. ‘Op het parcours zullen er drie mensen staan die informatie zullen doorgeven, via bordjes, maar hoe dat precies in zijn werk zal gaan, ga ik nu nog niet vertellen. Ik wil die informatie niet prijsgeven aan andere ploegen.’

Op het WK in Valkenburg waren voor het eerst geen oortjes toegelaten. De Nederlandse bondscoach Leo van Vliet communiceerde toen met zijn renners via gecodeerde boodschappen op elektronische borden langs de weg. Bomans bedacht toen een kleursysteem: rood betekende stoppen, groen was doorrijden, rood en groen met een wit bolletje over was meerijden op reserve. Geel wou zeggen: voluit gaan.

Ook in Firenze werd dat systeem, zij het met gewijzigde kleuren, gebruikt. Wat de renners in Ponferrada te wachten staat, zal zondagavond duidelijk zijn.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.