Scouts bouwen na jarenlang sparen tweede blok nieuwbouw

Scouts bouwen na jarenlang sparen tweede blok nieuwbouw

De gesponsorde stenen werden zondag ingemetseld. Foto: ggr

Rotselaar -

Het is er dan toch van gekomen: de scouts van Rotselaar-Heikant zijn begonnen met de bouw van een tweede blok aan de nieuwe lokalen. Zondag was de eerste steenlegging.

Toen de scouts van Heikant eind vorige eeuw vernamen dat ze de oude lokalen aan de kerk moesten verlaten, werden onder leiding van Hans Sterckx plannen gemaakt voor nieuwe gebouwen. De twee nieuwe blokken zouden in de Schrikstraat komen. Maar er was maar geld voor één gebouw. De verhuizing vond plaats in 2004. De daaropvolgende jaren werd gewerkt aan de afwerking en het brandveilig maken van de lokalen. Vanaf 2008 voldeden de lokalen om ook verhuurd te worden. Met de inkomsten daarvan legden de scouts een spaarpotje aan om ook het tweede blok te kunnen bouwen. Dat bleek nodig omdat het ledenaantal gestaag groeide naar ongeveer 170 scouts.

Gesponsorde stenen

‘Mede dankzij een soort renteloze lening van de gemeente en de verkoop van gesponsorde bouwstenen raakten we financieel rond,’ zegt Ben Verstreken, voorzitter van de vzw Scouts Rotselaar-Heikant. ‘Eens onze nieuwe blok klaar is, zullen alle leden elke zondag kunnen gebruikmaken van een infrastructuur die tiptop in orde en voldoende groot is.’

Zondag startte alvast het nieuwe werkjaar en was er de traditionele barbecue om het buitenlands kamp financieel haalbaar te maken. Ook was er de eerste steenlegging van het tweede blok. De gepersonaliseerde stenen, die sympathisanten voor 20 euro kochten om het bouwproject te steunen, sprongen daarbij erg in het oog.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio