Queen komt met Adam Lambert naar Brussel

Queen komt met Adam Lambert naar Brussel

Brian May en Adam Lambert. Foto: queenonline.com

Na zeven jaar afwezigheid zal de Britse rockgroep Queen nog eens in ons land optreden. Adam Lambert neemt de rol van Freddie Mercury op zich.

‘Vroeg in het nieuwe jaar zal Queen + Adam Lambert een uitgebreide toernee houden door Groot-Brittannië en de rest van Europa’, klinkt het in een persbericht dat drummer Roger Taylor maandag op zijn Facebookpagina plaatste. Eén van de 21 stops is voor Paleis 12 in Brussel, op zondag 8 februari 2015, waarmee een einde komt aan zeven jaar afwezigheid van (een lid van) Queen in België.

Voor de concertreeks zal Adam Lambert in de huid kruipen van Freddie Mercury. Die trok de aandacht van de twee nog levende leden van Queen nadat hij onberispelijke covers zong tijdens het achtste seizoen van de talentenjacht ‘American Idol’. Tijdens de finale ervan in 2009 stonden ze voor het eerst samen op het podium, om dat in 2011 pas voor een tweede keer te doen. De eerste echte concerten samen waren voor Groot-Brittannië in 2011, maar nu is het dus tijd voor het grotere werk.

‘Queen + Adam Lambert is een winnende combinatie’, klinkt het bij Brian May en Roger Taylor. ‘Adam is een ongelooflijke showman, sensationeel en met een indrukwekkend stemgeluid. Freddie had een heel breed vocaal bereik en Adam kan dezelfde brede waaier aan. Hij past bij Queen.’

Voor zij die geen aanspraak maken op ‘presale’-tickets, start de voorverkoop start op vrijdag 3 oktober, vanaf 12 uur. Toegangskaartjes voor wat nu al de ‘meest spraakmakende muzikale gebeurtenis van het jaar’ genoemd wordt zullen tussen de 60 en de 100 euro kosten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees