Gentse fly-over woensdag na vier maanden werken weer bijna volledig open

Foto: Lieven van Assche

Gent - De grootschalige herstelling van de fly-over, het viaduct aan Gent Zuid, nadert het einde. Woensdag wordt de oprit naar de E17 van aan de Sint-Lievenspoort en Zuiderpoort opnieuw opengesteld. Enkel de afrit naar Ledeberg blijft nog enkele weken dicht.

De renovatie van het B401-viaduct komt na vier maanden werken in de voorlaatste fase. Woensdag wordt de oprit naar de E17 van aan de Sint-Lievenspoort (R40-) en Zuiderpoort opnieuw toegankelijk. 

'Voor de ochtendspits gaat de oprit van de stadsring naar de fly-over terug open voor verkeer', zegt het Agentschap Wegen en Verkeer. 'Vanaf dan kan het verkeer van de stadsring en van de Zuiderpoort terug oprijden naar de E17.'

Gentbrugge

Op het viaduct blijft het verkeer beperkt tot twee rijstroken. De afrit Ledeberg blijft nog dicht tot de tweede helft van oktober. Net op tijd, want volgende week woensdag 8 oktober worden de twee op- en afritten van de  E17 aan Gentbrugge dicht voor de werken aan de Brusselsesteenweg.

De werken aan het viaduct aan de Zuid duren nog tot eind november. 'In de tweede helft van oktober gaat ook de afrit Ledeberg van de B401 naar de stadsring en Ledeberg open', klinkt het. 'Tot het einde van de werken rijdt het verkeer over één rijstrook in elke richting op het centrale gedeelte naar het Zuidpark.'

Alle timings en omleidingen zijn te vinden bij het Agentschap Wegen en Verkeer

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio