evenement

Het Stadsbos van Deinze komt tot leven

Het Stadsbos van Deinze komt tot leven

Er is hard gewerkt om het Stadsbos aantrekkelijk te maken. Foto: mye

Deinze -

Deinze Tijdens de Week van het Bos, van 12 tot en met 19 oktober, worden er in heel Vlaanderen activiteiten georganiseerd. Zo is er in Deinze op zondag 12 oktober de unieke kans om het Stadsbos aan de Astenedreef op diverse manier te ontdekken.

De voorbije jaren is het Stadsbos Deinze met zijn kronkelende bospaden, de avontuurlijke speeltuigen en de Galloway-runderen die er zich thuis voelen, uitgegroeid tot een aangename plek om te vertoeven. Het Samenwerkingsverband Stadsbos Deinze, inmiddels elf jaar oud, heeft deze bosuitbreiding steeds toegejuicht en organiseerde de voorbije jaren tal van activiteiten om de unieke plek bekend te maken in de regio. In de mooie omgeving biedt de organisatie op zondag 12 oktober een nieuwe activiteit aan voor alle leeftijden. ‘Er zijn leuke optredens, vertellingen, workshops voor groot en klein, verspreid langs de bospaden en bij enkele aanpalende hoeves’, zegt Wim Bracke van het Samenwerkingsverband. ‘Bij de tien haltes is er dus van alles te beleven. We kunnen daarbij rekenen op de medewerking van onder meer de Deinse Belleman Nick Hollevoet, jeugdtheater Crea, Les Amis de Charles, De Sterrebloem en enkele Deinse muzikale talenten. Elke bezoeker krijgt een programmablaadje met een overzicht van de activiteiten in het bos. Zo kan iedereen zijn eigen tocht te voet of per fiets uitstippelen. Die boeiende uitstap start om 14 uur aan het Vakantie- en Recreatiecentrum De Ceder, aan de Parijsestraat 34.’

Maar dat is niet alles. In hetzelfde weekend organiseert Natuurpunt Deinze in het kader van de Week van het Bos ook twee activiteiten in het Stadsbos. Op zaterdagavond 11 oktober is er de Nacht van de Duisternis waarbij sterrenkijkers die opgesteld staan aan de hoeve ‘Nieuwgoed te Parijs’ bezoekers de kans geven om de wondere wereld van het heelal te bekijken. Op zondag 12 oktober kunt u dan weer op zoek naar paddenstoelen in het bos.

INFO

ZIE OOK

www.stadsbosdeinze.be

www.weekvanhetbos.be

www.natuurpuntdeinzeplus.be

Corrigeer

MEER NIEUWS