Campina sluit vestiging in Sleidinge

De vestiging gaat in augustus 2015 dicht. Foto: ivh

Sleidinge -

Zuivelgigant FrieslandCampina heeft vandaag op een ondernemingsraad bekendgemaakt dat het de vestiging in Sleidinge wil sluiten. Daar werken 134 werken, slechts 20 zouden aan de slag kunnen in de vestiging in Aalter.

Volgens de directie is de herstructurering noodzakelijk door de gedaalde vraag naar melkproducten. en het feit dat de capaciteit van de installaties in Sleidinge al jaren onderbenut wordt. Bovendien zijn de installaties in Sleidinge verouderd.

In een persbericht laat het bedrijf ook weten dat de verpakkingen die in Sleidinge geproduceerd worden ook niet meer voldoen aan de eisen van de consument.

De vestiging zou sluiten in augustus 2015. Twintig werknemers zouden aan de slag kunnen in de vestiging in Aalter.

‘We zijn niet verrast, want die wolk hangt al twintig jaar boven ons hoofd als een kroniek van een aangekondigde dood.’ Dat zegt Patriek Vanlaere, LBC-afgevaardigde, in een eerste reactie op de intentie van FrieslandCampina om de vestiging te sluiten.

‘De beslissing is niet totaal onbegrijpelijk, want het productieproces in Sleidinge is eigenlijk verouderd’, zegt Vanlaere. ‘Op een bepaald moment zijn de zaken eindig, maar ik stel vast dat er verder geïnvesteerd wordt in Aalter.’

Rond het jaar 2000 was er al sprake van de stopzetting van de productie in Sleidinge en de overheveling van die productie naar Aalter. Maar in 2006 besliste het zuivelconcern de vestiging niet te sluiten en zelfs opnieuw te investeren in Sleidinge.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio