Taste and Colours in groene GaultMillau

Taste and Colours in groene GaultMillau

Fruit, groenten en kruiden hebben geen geheimen voor chef Dirkjan Decock. Foto: loh

Kortrijk -

Als enige restaurant krijgt de Kortrijkse horecazaak Taste and Colours een Communicatie Award 2015 van de culinaire gids GaultMillau. Chef Dirkjan Decock is al jaren gepassioneerd door wat de natuur voortbrengt.

Groente is het nieuwe vlees. Een toenemend aantal restaurants vermindert de porties vlees en gaat de groenteboer op.

In de tweede editie van de groene GaultMillau stijgt het aantal groenterestaurants. Dirkjan Decock (49) van Taste and Colours uit Kortrijk is er een van. Hij kreeg van GaultMillau de Beste Groenten en Fruit Communicatie Award 2015. ‘Taste and Colours is een restaurant dat groenten en fruit in de hoofdrol zet. Spijtig genoeg zijn er weinig chefs die dat ook melden aan hun publiek. Dat geldt niet voor Decock’, aldus GM.

Dirkjan Decock klopt zich trots op de borst. Hij maakt op zijn website duidelijk zijn concept bekend. Hij geeft volgens GM een sterke boodschap. ‘Ik ben al lang bezig met smaken en kleuren’, zegt Decock. ‘Sinds twee jaar is ons pand in de Groeninge-laan 22 een restaurant. In ons openingsjaar kregen we van GM 14 op 20 en we waren ook ‘de ontdekking van het jaar’. Dat we nu een award krijgen komt niet zomaar. Ik probeer me al lang een weg te banen in fruit, groenten, eetbare wilde planten en kruiden. Die interesse is een rode draad in mijn leven. Een tijd geleden had men het in de sector over vergeten groenten. Er kwam een hype van. Wij, want ik ben niet de enige chef die er blijvend aandacht voor had, vergaten die niet. Wij gebruikten al de Brave hendrik, de voorloper van de spinazie, de limoenkomkommer, het kafferkoren en dies meer.’

Geen gemanipuleerde groenten

Taste and Colours is geen vegetarisch restaurant. Decock noemt het een belevingsrestaurant waar hij een evenwicht zoekt, samen met zijn vrouw Hilde Reynaert. ‘Ik werp de pluim voor het behalen van de award ook naar mijn vrouw’, zegt Decock. ‘Uiteindelijk zetten we samen de stap. Wij zijn erg actief op de sociale media. Voor een modern restaurant, wat we willen zijn, is dat een meerwaarde. Ik stel ook vast dat we de jongste tijd meer aandacht hebben voor ecologie. Eens culinair zondigen mag, denk ik, maar ik serveer geen voedsel dat bedreigd is. Gemanipuleerde groenten komen er niet in. Ik ga zelf eerst op onderzoek uit want er bestaan daar wilde verhalen over. Ik jeun me in mijn stiel en klaag niet. Want wat de toekomst brengt, weet je in dit vak toch nooit.’ www.tasteandcolours.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio