‘SOS Kasseien’ op Kerkplein

‘SOS Kasseien’ op Kerkplein

De CD&V-Vrouwen en -Senioren vragen aandacht voor de gevaarlijke kasseien op het Kerkplein. Foto: pvl

Kruibeke -

Naar aanleiding van de Week van de Toegankelijkheid trekken de CD&V-Vrouwen en -Senioren aan de alarmbel.

De kasseien aan de kerk in Kruibeke zorgen volgens Vrouw & Maatschappij en de CD&V-Senioren voor een gevaarlijke situatie. Het Onze-Lieve-Vrouwplein is al lang voorwerp van discussie. De kasseien liggen er immers oneffen en gevaarlijk bij.

‘Ouderen klagen over de moeilijke begaanbaarheid en hebben schrik om te vallen’, zegt voorzitter Hubert De Gendt van CD&V-Senioren. ‘Als het geregend heeft kan het bovendien bijzonder glad zijn.’ ‘Het is hier niet alleen gevaarlijk voor minder mobiele mensen’, vult voorzitster Maria Van Ruyssevelt van Vrouw & Maatschappij aan. ‘Je zal hier als vrouw maar passeren op hoge hakken.’

Met witte lakens die betonstroken symboliseerden, toonden de verenigingen aan dat het niet veel moeite en geld moet kosten om op bepaalde plaatsen toegankelijke wandel- en fietsstroken aan te leggen. ‘Een gladde betonstrook van 90 cm breed tussen de kasseien zou al veel oplossen’, klinkt het eensgezind.

Het gemeentebestuur is bezig met een masterplan voor de herinrichting van het Kerkplein, maar dat kan nog even duren. Daarom vragen de verenigingen om nu al maatregelen te treffen. CD&V zit wel zelf al acht jaar in het bestuur. Waarom er dan ondertussen nog niets gebeurd is, was niet helemaal duidelijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio