Politie noemt opgedoken beelden ‘bijzonder verontrustend’

Onderzoek naar jihadi-training in Ardennen

Brussel - Op het internet zijn gisteren beelden opgedoken van Brusselse radicale moslims die zich in de Ardennen lijken voor te bereiden op de jihad. ‘Dit is verontrustend en lijkt in niets op gewoon gezellig paintballen onder vrienden.’

Ze zijn bevriend met tal van Syriëstrijders, dwepen op hun Facebookpagina met vlaggen van Islamitische Staat en gaan met zware airsoftwapens ‘spelen’ in de Ardeense bossen. De foto’s van verschillende jongeren uit het Brusselse die gisteren opdoken zijn op zijn minst zeer opmerkelijk. De politiediensten noemen het ‘alarmerend’ en starten een onderzoek naar iets wat verdacht veel weg heeft van een radicaal trainingskamp.

De foto’s werden gisteren op Facebook gepost door Abd Al Wadoud Abu Daoud, een Brusselse moslim die weinig moeite doet om op sociale media enige vorm van radicaal gedachtegoed te ontkennen. Het salafisme wordt er geprezen, minder lof is er voor de ‘koufar’, de ongelovigen. Volgens onze informatie kan hij gelinkt worden aan de vriendengroep rond de Vilvoordse familie Elouassaki, van wie twee broers in Syrië gingen strijden. ‘Emir’ Houssien Elouassaki sneuvelde er, zijn broer Hakim keerde zwaargewond terug en staat momenteel terecht op het grote terrorismeproces in Antwerpen.

De afgelopen jaren doken nog meer verhalen op van trainingskampen van radicale moslims in de Ardennen. Lees er alles over in Het Nieuwsblad van vrijdag 3 oktober.

Corrigeer

MEER NIEUWS