Mode

Zet Nina Ricci de deur terug open voor Olivier Theyskens?

Zet Nina Ricci de deur terug open voor Olivier Theyskens?

Een beeld uit de laatste collectie van Copping voor Nina Ricci Foto: AFP

Christophe Lemaire is niet de enige ontwerper die dit seizoen afscheid neemt van zijn werkgever Hermès: ook bij Carven, Nina Ricci en misschien zelfs Oscar de la Renta mogen we binnenkort een nieuwe ontwerper verwachten.

Nina Ricci maakte donderdag bekend dat Peter Copping vorige week zijn laatste collectie voor het Franse modehuis heeft getoond. Eerder waren er al geruchten dat de Britse ontwerper, die twaalf jaar lang de rechterhand van Marc Jacobs bij Louis Vuitton was, zou verhuizen naar het atelier van Oscar de la Renta, maar geen van beide partijen heeft dat nieuws ondertussen al bevestigd.

Copping werd in 2009 aangeduid als creatief directeur van Nina Ricci, als opvolger van de Belgische ontwerper Olivier Theyskens. Die had op zijn beurt in juni al aangekondigd dat hij de samenwerking met het New Yorkse modelabel Theory heeft stopgezet, waar hij in 2010 aan de slag ging.

Over Theyskens’ toekomstplannen is weinig bekend. De talentvolle ontwerper - die in 2006 nog de International Award van de Council of Fashion Designers of America (CFDA) mocht ontvangen en in 2012 even werd getipt als mogelijke opvolger van Nicolas Ghesquière bij Balenciaga - wilde ‘andere designprojecten najagen’, zo vertrouwde hij Women’s Wear Daily toe.

Brengen die hem terug naar Nina Ricci? Alles kan nog, maar de kans is klein: hoewel zijn collecties voor Ricci werden geloofd door de pers, viel het commerciële succes tegen, waardoor het Franse modehuis Theyskens na twee jaar al aan de kant schoof. Bovendien klinkt het bij insiders dat de opvolger van Copping al werd gekozen: Guillaume Henry zou het creatieve roer overnemen. Dat nieuws werd evenwel nog niet bevestigd door Nina Ricci.

Feit is wel dat de eerste geruchten over de komst van Henry bij Ricci begin september al boven water kwamen. Kort daarna kwam Carven, waar Henry na jobs bij Givenchy, Paule Ka en Julian Macdonald de voorbije vijf jaar de rol van creatief directeur op zich nam, met de boodschap dat de 35-jarige ontwerper in november inderdaad afscheid neemt van het Franse modehuis.

Wie Henry gaat vervangen bij Carven is nog niet bekend. Ceo Henri Sebaoun heeft wel al bevestigd dat er gesprekken lopen met mogelijke kandidaten. Zou hij het telefoonnummer van Olivier Theyskens hebben?

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees