Bart De Wever: ‘Dit is zo teleurstellend’

Bart De Wever: ‘Dit is zo teleurstellend’

Foto: vrt

Antwerpen -

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever was zaterdag zelf een van de wachtenden aan de pontonbrug over de Schelde, samen met zijn vrouw Veerle en de kinderen. ‘Het is erg teleurstellend dat dit zo moet uitdraaien’, verzucht De Wever in een gesprek met Gazet van Antwerpen.

De organisatie van het herdenkingsproject rond de Eerste Wereldoorlog besliste zaterdagmiddag om in totaal nog eens zes tijdslotten preventief te annuleren om alles vlotter te laten verlopen. Meer dan 12.000 personen met een ticket zullen de brug niet over kunnen.

‘Het is zo spijtig dat die mensen niet over zullen kunnen steken’, reageert De Wever. ‘Dat is zo’n zware beslissing geweest. Dit had één groot feest moeten zijn en het is nu grondig verpest. Natuurlijk ben ik daar boos om. Maar wat kunnen we nu nog doen, behalve de schade zo goed mogelijk beperken?’

De gemoederen liepen soms hoog op aan de brug, vooral bij degenen die te horen kregen dat ze er niet meer over mochten.‘Mensen reageren dan op allerlei manieren. Er zijn er die zich boos maken, anderen blijven rustig. De moeilijkste reacties voor mij zijn de emotionele: mensen die echt huilen omdat ze deze unieke kans in hun leven niet krijgen. Er was een wat oudere vrouw die mij heel geëmotioneerd aansprak, dat ze het toch zo erg vond. Dat gaat als een dolksteek door je hart. Wat kun je dan nog zeggen?’

Tegen het einde van de ochtend, toen de brug vanwege de scheepvaart en het getij even moest worden opgebroken terwijl nog zoveel mensen stonden te wachten, was de chaos het ergste: ‘Het was weer een beetje oorlog’, zei De Wever.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees