Club Brugge-Standard 3-0

Club via twee penaltygoals van Simons voorbij negen Rouches

In de eerste topper van de tiende speeldag van de Jupiler Pro League heeft Club Brugge Standard geklopt met 3-0. De Rouches beëindigden de match met negen, nadat Enoh en Louis allebei rood kregen. Timmy Simons scoorde twee penalty’s voor blauw-zwart, ook invaller Nicolas Castillo deed nog zijn duit in het zakje. Club Brugge klimt zo naar de derde plaats, Standard zakt dieper weg in het klassement.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Voor de start van de topper tussen Club Brugge en Standard hadden beide coaches een verrassing in petto. Trainer Michel Preud’homme koos in de spits ditmaal voor Tom De Sutter, terwijl Guy Luzon nieuweling Eyong Enoh meteen in de basis dropte. De Kameroener staat vooral bekend om het betere bikkelwerk op het middenveld en wilde zich meteen laten gelden tegen Club, maar deed dat in al zijn onstuimigheid op de verkeerde manier: nauwelijks tien minuten was de wedstrijd bezig of hij ging met gestrekt been door op Ruud Vormer. Ref Luc Wouters twijfelde niet en haalde de rode kaart uit zijn achterzak tevoorschijn.

Dat zette Club Brugge aan tot beter voetbal na een beginfase waar tot dan toe nog niks te beleven was geweest. Vooral José Izquierdo maakte indruk met enkele snelle dribbels. De Colombiaan haalde eerst goed uit, maar Eiji Kawashima ging goed plat. Maar toen hij enkele minuten later in de zestien sneller op de bal was dan Dino Arslanagic, wees Wouters terecht naar de stip. Een kolfje naar de hand van Timmy Simons, die blauw-zwart op 1-0 trapte.

Standard mist de kansen

Daarna zakte het tempo weer en blauw-zwart liet zich langzaam in slaap wiegen door tien Rouches. Preud’homme trachtte onder de rust zijn manschappen wakker te schudden, maar het ging van kwaad naar erger: Club vergat te voetballen en gaf immens veel ruimte weg in de rug. Een afgeweken voorzet van Arslanagic viel bovenop de lat, even later kreeg rechtsback Milec na een slim hakje van Jeff Louis zelfs een opgelegde kans, maar de Sloveen knalde huizenhoog over.

Het was wachten tot de laatste vijf minuten vooraleer blauw-zwart nog eens op het gaspedaal ging staan: Victor Vazquez trapte een eerste kans naast, Julien de Sart verschalkte bijna zijn eigen doelman maar het was uiteindelijk Lior Refaelov die de beslissing forceerde. Hij werd door Faty neergetrokken in het strafschopgebied. Opnieuw een terechte penalty, maar Louis vond het nodig om zich nog dusdanig aan te stellen bij zijn protest dat Wouters hem een tweede gele kaart onder de neus schoof.

Standard moest de zeven (!) minuten blessuretijd dus volmaken met negen spelers en slikte zo nog een derde treffer. Weer Refaelov prikte diep op Nicolas Castillo, die het met een subtiel lobje afmaakte: 3-0. Club Brugge klimt dankzij deze driepunter tot een gedeelde derde plaats, Standard verzeilt nog dieper in de rechterkolom en moet stilaan zelfs angstig achterom beginnen kijken.

Opmerkelijk: Standard-speler Dino Arslanagic en kwam zwaar in botsing met De Sutter en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd, maar volgens de eerste berichten zou de schade meevallen. De Sutter moest gewisseld worden, maar stond na afloop alweer vlot de camera’s van Sporting Telenet te woord.

Bekijk hier de opstellingen.Herbeleef de match hier van fase tot fase.

Belangrijkste fases:

10’ RODE KAART! Standard moet na 10 minuten al met 10 man verder. De Kameroener moest heel lang wachten op zijn debuut, maar zijn eerste match voor Standard is dus geen succes. Enoh gaat met gestrekt been door op Vormer, maar het is toch wel een strenge beslissing van Wouters.

14’ Foutje van Trebel en Gedoz kan van aan de zijkant van de 16 richting doel trappen. Zijn gekraakte poging gaat voorlangs.

20’ Gedoz gooit een voorzet voor de pot. Het leer komt bij Duarte en in de draai mikt de verdediger de bal in het zijnet. Echt gevaarlijk was dit nu ook weer niet.

25’ Na 25 minuten hebben we eindelijk de eerste bal tussen de palen. Meunier rukt goed mee op en speelt Izquierdo aan. De aanwinst waagt zijn kans, en Kawashima moet zich strekken om het leer in corner te tikken.

27’ PENALTY VOOR CLUB! Vormer zet een snelle counter op voor Club. De Sutter gaat achter de bal aan en legt centraal terug tot bij Izquierdo Arslanagic haalt hem neer en Wouters legt de bal op de stip.

28’ GOAL! En de 1-0 is een feit! De kapitein trapt de strafschop uitstekend binnen. Geen schijn van kans voor Kawashima.

32’ Mpoku gooit een vrije trap voor de pot. Arslanagic kopt het leer door en De Camargo tikt de bal aan de tweede paal simpel binnen. Maar het Luiks feestje gaat niet door, want de Braziliaanse-Belg staat buitenspel. Doelpunt terecht afgekeurd.

35’ De eerste echte kans voor Standard is er eentje voor Louis. Een afvallende bal komt voor zijn voeten, maar hij trapt heel hard over en naast. Hier moest hij misschien wel meer mee doen.

38’ Standard komt iets beter in de match en de kleine kansjes beginnen te komen. Mpoku kapt net voor de zestien naar zijn linker, maar zijn poging lijkt nergens op.

40’ Via de combinatie lukt het niet voor Club, dus probeert Izquierdo het maar alleen. De Colombiaan loopt alles en iedereen van Standard voorbij, maar alleen de finishing touch ontbreekt. Zijn poging gaat voorlangs. Alleszins een knappe actie van Izquierdo.

48’ Jan Breydel schrikt even op. Een voorzet van Arslanagic wijkt af op De Bock en de bal valt op de lat.

50’ Standard is veel beter dan Club uit de kleedkamer gekomen. Deze keer is het Louis die het van ver probeert na een mooie actie voorbij De Bock. Ryan was er gerust in, maar de bal ging niet zo ver naast.

53’ Dan toch eens Club in de tweede helft. Vazquez probeert het uit de draai, maar Kawashima gaat goed plat.

56’ Ai ai ai Standard, want Milec laat de gelijkmaker liggen voor de Rouches. Club Brugge blijft ontzettend heel veel ruimte weggeven met een man meer. Louis met een snelle counter en met de hak speelt hij Milec helemaal vrij. De rechtsback heeft de bal alleen nog maar voorbij Ryan te schuiven, maar de Kroaat trapt de bal in de tweede ring. Dit was de kans op de gelijkmaker!

67’ Mpoku zet Simons mooi in de wind, maar zijn voorzet is veel te zwak. Ook hier zat meer in.

75’ Een hele mooie aanval van Standard. Bia met een uitstekende voorzet naar Vinicius, maar de Braziliaan kan er (vanuit buitenspelpositie) zijn voet niet tegen zetten.

85’ Vazquez met tijd en ruimte om af te drukken, maar de Spanjaard knalt via Kawashima naast. Toch krijgt Club geen hoekschop.

86’ En bijna stond het 2-0 dankzij een eigen doelpunt van De Sart, maar gelukkig voor hem gaat de bal naast de goeie kant van de paal.

88’ PENALTY VOOR CLUB! Opnieuw legt Wouters de bal op de stip, en opnieuw is het een correcte beslissing. Faty gaat aan het truitje van Refaelov hangen. Simons met zijn tweede?

89’ RODE KAART! Louis krijgt na de actie 2 keer geel in dezelfde fase, 2 keer voor protest. Standard met 9 nu.

90’ GOAL! Opnieuw stuurt Simons koelbloedig Kawashima de foute kant op. Club Brugge wint deze topper tegen Standard!

90+3’ Thomas Meunier gooit een bal voor de pot en Faty gaat er onder door. Castillo is te verrast om de bal voorbij Kawashima te tikken.

90+6’ GOAL! Mooie actie van Refaelov en Castillo die samen met de Standard-verdediging naar de verdoemenis tikken. Oog in oog met Kawashima faalt Castillo niet: 3-0. Ruime cijfers voor Club.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.