CLUBNIEUWS. Duchatelet riskeert boete, Canesin als straf tegen Kortrijk

CLUBNIEUWS. Duchatelet riskeert boete, Canesin als straf tegen Kortrijk

Roland Duchâtelet Foto: Photonews

Ook tijdens de interlandbreak blijven we u op de hoogte houden van de kleine nieuwtjes van onze eersteklassers uit de Jupiler Pro League.

Standard-voorzitter Roland Duchâtelet ging zondag zijn boekje te buiten tegen Club Brugge. De preses vond de rode kaart voor Enoh onterecht en zag buitenspel voorafgaand aan de penaltyfout op Izequierdo. Tijdens de rust ging hij dat al duidelijk maken aan scheidsrechter Luc Wouters en achteraf trok hij van leer voor de camera’s en declameerde hij dat ‘scheidsrechters die systematisch in ons nadeel fluiten, geen matchen voor Standard mogen fluiten’.

De beelden gaven trouwens aan dat Duchâtelet ongelijk had. Het Bondsparket zal zich deze week over de zaak buigen. Hij kan overigens enkel met een boete bestraft worden. Een schorsing of een stadionverbod is niet mogelijk.

Overigens zijn dat niet de enige onweerswolken die samenpakken boven Sclessin. De Luikenaars staan pas elfde in de stand en er wordt gevreesd voor supportersacties. Trainer Guy Luzon komt ­onder druk en ook in deze ­wedstrijdvrije week wordt er achter gesloten deuren getraind. Daarnaast is het opvallend dat de coach zijn kern ook vier dagen vrijaf geeft. Gisteren was het al vakantie en ook vrijdag, zaterdag en zondag zijn de Standard-spelers vrij.

KV Oostende en KV Kortrijk spelen donderdag een oefenmatch achter gesloten deuren. Bij KVO zal coach Fred Vanderbiest wat roteren, maar Fernando Canesin mag zijn kuiten insmeren. Na zijn uitsluiting tegen Club – onder meer na het uittrekken van zijn shirtje – kreeg hij geen boete, maar nu moet hij vol aan de bak.

Frederik Boi zit al maanden op een zijspoor bij Cercle Brugge, maar mocht gisteren voor het eerst dit seizoen met de beloften spelen. Onder Vidarsson hoopt hij op een nieuwe kans. De nieuwe coach organiseert deze week al al een ministage, met twee trainingen per dag. 

Bij Kortrijk trainde Stijn De Smet gisteren voor het eerst op het veld sinds zijn blessure op de openingsspeeldag. De knieblessure van Santini valt mee. Hij probeert deze week te lopen. 

Drie belofteninternationals van Trinidad en ­Tobago – verdediger ­Jesus Perez (19), middenvelder Neveal Hackshaw (19) en spits Kishun Seecharan (18) – zijn op proef bij KV Mechelen.

Anderlecht organiseert morgen woensdag een open training om 14.30 uur in het Vanden Stockstadion. Daarna is er een signeersessie. 

Bij Zulte Waregem is Messoudi twee weken out. Colpaert moet nog zo’n zes weken revalideren.

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.