Druivenstreek komt op de proppen met graffitiproject

Hoeilaart / Overijse / Tervuren -

De jeugddiensten van Overijse, Hoeilaart en Tervuren bundelen hun krachten en stampen een graffitiproject uit de grond. Ze doen dat met steun van de provincie Vlaamse Brabant en Graffiti Vzw.

Het project komt in navolging van de positieve ervaring met een graffitimuur in Hoeilaart in april 2012. De twee andere gemeenten hadden tot nu toe geen graffitibeleid maar daar komt nu dus verandering in.

‘Hoeilaart heeft met zijn graffitimuur het voorbeeld gegeven en de gemeenten Overijse en Tervuren zijn nu ook op zoek naar een muur’, zegt schepen van Jeugd Joris Pijpen (Open VLD) uit Hoeilaart. ‘Iedere gemeente heeft een budget voorzien om een graffitiproject te starten en het provinciebestuur voorziet ook subsidies. De vzw Graffiti uit Gent gaat het project mee begeleiden en workshops organiseren.’

De gemeenten zijn momenteel op zoek naar jongeren die aan het project willen meewerken. Dat mogen professionele graffitikunstenaars zijn, maar ook enthousiaste artiesten in wording. Pijpen hoopt dat het project even succesvol wordt als dat van twee jaar geleden in zijn gemeente. ‘Als klap op de vuurpijl zou ik de brug aan de Frans Verbeeckstraat volledig willen laten bespuiten door professionele graffitikunstenaars’, besluit hij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio