Spelende kinderen brengen de buurt samen

© dhh

Het Nieuwsblad en Radio 2 zijn samen met de Koning Boudewijnstichting op zoek naar initiatieven die een buurt aangenamer maken om te leven. Ken jij een project dat in aanmerking komt, laat het dan deze week nog weten via www.radio2.be/goed-gezien. Een jury selecteert vijf initiatieven waarop in november gestemd kan worden.

dhh

Beter een goede buur dan een verre vriend. Dat moeten ze in de Rodenbach- en Gezellestraat in Merksplas ook gedacht hebben. Sinds dit jaar komen de buren er bij goed weer elke vrijdag rond de BuurtBabbelBank zitten, een picknick-bank waar iedereen samenhokt om een gezellig praatje te slaan. ‘Het begon eigenlijk door de kinderen die hier samen op het pleintje spelen’, zegt buurtbewoonster Tine van der Vloet. ‘Die brachten stilaan de ouders wat samen, en zo is alles begonnen. Intussen zit de hele buurt elke vrijdagavond rond de bank. De jongste is net een jaar, de oudste is een flinke tachtiger’, klinkt het. De BuurtBabbelBank is een spontaan project. ‘Wie zin heeft om erbij te komen zitten, doet dat gewoon. Intussen neemt iedereen altijd iets mee om te eten of te drinken, waardoor het echt elke week buurtfeest is’, zegt Tine. ‘Zo bakt er iemand altijd wafels, terwijl iemand anders voor chips en limonade zorgt.’

Dikke jas

Door het project komt de buurt echt tot bloei. ‘Iedereen is er socialer door geworden. En de hele buurt helpt elkaar wanneer er problemen opduiken’, zegt Tine. ‘Waarschijnlijk zullen we dat zelfs in de winter doen, met een dikke jas en een dekentje’, klinkt het.

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio