Projecten helpen groeien met Growfunding BXL

Projecten helpen groeien met Growfunding BXL

Growfunding steunt momenteel het fotoproject Halfway Home van Kurt Deruyter. Foto: if

Brussel -

Het Nieuwsblad en Radio 2 zijn samen met de Koning Boudewijnstichting op zoek naar initiatieven die een buurt aangenamer maken om te leven. Ken jij een project dat in aanmerking komt, laat het dan deze week nog weten via www.radio2.be/goed-gezien. Een jury selecteert vijf initiatieven waarop in november gestemd kan worden.

Brussel barst van de creatievelingen, maar die vinden niet altijd de middelen om hun ding te doen. Vanuit dat standpunt werd Growfunding BXL opgericht. ‘Growfunding helpt mensen om hun grote of kleine initiatieven in de stad te realiseren’, zegt Frederik Lamote. ‘Oorspronkelijk begon het als een proefproject vanuit mijn opleiding sociaal werk. We wilden bekijken hoe we kleine projecten in een grootstedelijke context konden helpen waarmaken. Daarom ontwikkelden we een platform om die initiatieven te organiseren’, klinkt het. Via dat platform kunnen mensen financiële steun geven om zo een project tot leven te wekken.

Het proefproject was meteen een succes, dus wordt Growfunding BXL momenteel volledig uitgebouwd. ‘We willen naar alle grootsteden van het land trekken. Zolang er veel participatie is, willen wij het ondersteunen.’ Een voorbeeld van zo'n project is Kookmet in Anderlecht. ‘Dat project wilde met mobiele keukens op de markt van Kuregem gaan staan om kinderen te leren hoe ze goedkoop en gezond kunnen eten’, zegt Frederik. ‘Het project had 10.000 euro nodig. Via Growfunding kwamen ze aan 16.000 euro.’ Projecten die momenteel lopen zijn Vélo M2, waarbij een bakfiets wordt ingezet voor verschillende sociale doeleinden, en Halfway Home, een project van fotograaf Kurt Deruyter.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio