VeldrijdenVoorstelling Vastgoedservice-Golden Palace - Timmy Simons denkt al zes jaar na over zijn toekomst

Timmy Simons: ‘Club is eerste keuze, maar wielermanager kan ook’

Timmy Simons: ‘Club is eerste keuze, maar wielermanager kan ook’

Sportbestuurder Niels Albert en Timmy Simons op de voorstelling van hun team. Foto: ppPHOTOPRESS.BE

Timmy Simons is tot nader orde nog altijd speler van Club Brugge. Maar de kans dat de Kempenaar toekomstgericht steeds vaker de weg van het wielrennen – én het crossen – zal inslaan, wordt met de dag groter. ‘Ik ben zoals vele Vlamingen zot van de koers.’

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De aanvoerder van blauw-zwart is ook mede-eigenaar van Vastgoedservice. Het snelst groeiende immokantoor van Vlaanderen wil zich nadrukkelijk profileren in de sportwereld en met iemand als Timmy Simons in de directie, lijkt de keuze evident. ‘We hebben veel opties onderzocht, maar het veldrijden kwam er als winnaar uit. Het is de formule 1 van Vlaanderen. Niet te geloven hoeveel mensen het crossen op de voet volgen. Als jonge snaak stond ik met mijn enkels in de modder Roland Liboton aan te moedigen. Dat is blijven plakken’.

Tien maanden na het debuut in het veld kan de ploeg van nieuwbakken sportbestuurder Niels Albert al een beetje zijn voet zetten naast de gevestigde ploegen. Met Rob Peeters en beloftenwereldkampioen Wout Van Aert in de rangen, kan het niet anders of het oranje-zwarte team heeft ambitie. ‘Laat ons Wout Van Aert niet te snel vergelijken met Mathieu van der Poel’, klinkt het. ‘We zien wel wat het dit seizoen wordt. Wout is nog maar net hersteld van een sleutelbeenbreuk, Mathieu vliegt al. En Wout moet het ook wel hebben van de heel zware omlopen. Het seizoen duurt nog lang’.

Nog groeimarge

Timmy Simons moeit zich niet met de dagelijkse beslommeringen van het team, maar spreekt op structureel vlak wel zijn woordje mee. Zo had hij een beslissende stem in het aantrekken van Niels Albert als sportbestuurder. ‘Ik heb hier echt niet lang over moeten nadenken. Niels is een winnaar, net als ik. Nu zal hij wel wat meer moeten leren verliezen natuurlijk (lacht). En ja, hij is wat impulsiever, ik wat rationeler.’ Simons gaat met de veldritploeg al zeker door tot 2017. ‘Of we op termijn nog een groeimarge hebben, zal afhangen van de sponsors die er bijkomen. Ik heb in ieder geval wel meer plannen. Eerst wil ik weten in welke functie ik na mijn carrière bij Club Brugge kan verbonden blijven. Maar ik sluit niet uit dat ik ooit eens manager van een wielerploeg wil worden. Maar ik heb ook nog andere plannen. Ik ben eigenlijk al zes jaar bezig met mijn leven na het voetbal. Een zekerheid is intussen de investering van een woonpark voor senioren aan een mooi meer in de buurt van Nürnberg. Het moet dus niet allemaal sport zijn’.

Renners: Rob Peeters, Wout Van Aert, Jens en Joeri Adams (profs) en Jan ­Denuwelaere (elite zonder contract), Jelle Schuermans en Yannick Peeters (beloften)

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden