Davide Rebellin (43) pakt de bloemen in eigen land

Davide Rebellin (43) pakt de bloemen in eigen land

Foto: BELGAIMAGE

Davide Rebellin (CC Polsat Polkowice) heeft zaterdag in eigen land de Ronde van Emilia (Ita/1.BC) op zijn naam geschreven. De 43-jarige Italiaan was na 200 kilometer van Bologna naar San Luca de snelste van een kleine groep. Hij haalde het voor Angel Madrazo (Caja Rural) en Franco Pellizotti (Androni Giocattoli).

Pas na vijftig kilometer vormde zich een groepje van drie renners dat lange tijd voorop bleef: Sergei Firsanov, Gianfranco Zilioli en Jacques Janse van Rensburg. Hun maximale voorsprong liep op tot acht minuten.

Het was Zilioli die na de passages over de San Luca als enige vooraan standhield. In de achtergrond kregen we een tegenaanval van zes renners met Rebellin, Bongiorno, Zardini, Madrazo, Formolo en Pellizotti.

Pas op de laatste beklimming van de San Luca werd Zilioli ingehaald door Madrazo die op zijn beurt werd gecounterd door Bongiorno en Rebellin in de slotkilometer. Rebellin haalde het op de meet met elf seconden voorsprong op Madrazo en Pellizotti. Het is voor de 43-jarige Italiaan zijn eerste zege van het seizoen en de tweede keer dat hij de Italiaanse eendagskoers op zijn conto mag schrijven. Ook in 2006 was hij de sterkste.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.