Els Van Hoof verlaat schepencollege

Els Van Hoof verlaat schepencollege

Els Van Hoof wil Leuven een stem geven in de Kamer. Foto: mhl

Leuven -

Els Van Hoof (CD&V), schepen van Sport en Economie, verlaat in januari het schepencollege. Ze kiest voor een zitje als volksvertegenwoordiger.

Door de benoeming van Koen Geens (CD&V) als nieuwe minister van Justitie, kwam Van Hoof als eerste opvolgster in aanmerking voor een zitje als volksvertegenwoordiger in de Kamer. Na een weekend wikken en wegen, besloot Van Hoof haar Leuvense schepenmandaat op te geven voor het federaal parlement. ‘Gedurende meer dan zes jaar heb ik mij als schepen met hart en ziel en met veel werkvreugde ingezet voor de stad Leuven’, laat Van Hoof in een reactie weten. ‘De keuze maken voor een ander mandaat is dan niet evident. De Leuvense CD&V heeft door het vertrek van Carl Devlies uit de Kamer en de verhuis van Peter Van Rompuy uit Leuven nood aan bijkomende nationale mandatarissen. De Leuvense stem zal op deze manier terug sterker aanwezig zijn in de Kamer.’

Dinsdag zal Van Hoof de eed afleggen. ‘In januari zal ik me laten verhinderen als schepen, zodat ik nog een aantal hangende dossiers, waaronder de begroting, kan afwerken’, klinkt het bij Van Hoof, die nog wel gemeenteraadslid in Leuven blijft.

Herwig Beckers, fractievoorzitter van CD&V Leuven, zal dan het schepenmandaat invullen. ‘Ik ben altijd graag schepen geweest. Als politicus doe je graag een uitvoerend mandaat’, reageert Beckers. Hij verving eerder al Karin Brouwers (CD&V) als schepen, toen zij verkozen werd als Vlaams parlementslid. Het is nog niet duidelijk of Beckers alle bevoegdheden van Van Hoof zal overnemen, of dat er nog in geschoven wordt.

Beckers is momenteel ook voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal. In die functie zal hij vervangen worden door partijgenoot Fons Laeremans. ‘Ik heb veel energie in Dijledal gestoken, en er ook veel plezier beleefd. Ik blijf in het directiecomité zitten, maar niet als voorzitter’, aldus Beckers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio