Mode

'Handtassen van Hermès ruiken naar marihuana'

'Handtassen van Hermès ruiken naar marihuana'

Foto: Photonews

Verschillende boetieks die de iconische handtassen van het Franse modehuis ‘Hermès’ verkopen, zouden recent ontevreden klanten op bezoek hebben gekregen. Hun tas zou namelijk een sterke marihuanageur verspreiden. Dat zegt het Amerikaanse magazine 'Page Six'.

Volgens de klanten zouden de handtassen bij blootstelling aan de zon of warmte een onaangename geur vrijgeven. Dit zou vooral zo zijn bij de modellen ‘Birkin’, ‘Kelly’ en de clutch ‘Elan’, allemaal gemaakt in 2013 en 2014.

Het personeel van de winkels vertelde de klanten dat die geur wordt veroorzaakt door een slecht gelooid stuk leer. Tijdens het proces van looien wordt van de huid van dieren leer gemaakt en als dat niet perfect gebeurt, kan het leer achteraf gaan ruiken naar marihuana, zeker wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht en warme temperaturen.

Ze beloofden de handtassen terug te sturen naar het hoofdkantoor in Parijs, waar de aangetaste delen zouden vervangen worden.

De prijs van handtassen zoals ‘Birkin’, ‘Kelly’ en ‘Elan’ kan oplopen tot 16.000 euro. De vervelende geur zou echter niet voorkomen bij de Hermès-tassen van krokodillenleer, die zo’n 47.000 euro kosten. 

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees