Baby overleeft drie dagen onder dode vader

Baby overleeft drie dagen onder dode vader

Foto: CNN

Een 11 maanden oud meisje heeft drie dagen onder het lichaam van haar overleden vader gelegen. De man kreeg een beroerte toen hij op de rand van haar bedje zat en viel achterwaarts bovenop haar. Haar broertje sloeg pas drie dagen later alarm.

De tragedie speelde zich af in het Amerikaanse Pleasant Hill. Jason Fields (43) legde zijn 11 maanden oude dochtertje Betty Jean Kelly op het bed en ging zelf aan het uiteinde zitten met zijn laptop op zijn schoot, beschreef lijkschouwer Ron Rivers aan CNN. De man had al een uitgebreid medisch verleden, kreeg een beroerte en belandde bovenop zijn dochtertje.

‘Het kindje lag gekneld onder hem en kon geen kant uit’, aldus Rivers. De vader was vermoedelijk meteen dood, want niets wees erop dat hij nog probeerde om zijn dochtertje van onder zich uit te krijgen.

Pas drie dagen na de dood van zijn vader ging het zoontje van Fields - volgens lokale media 3, 4 of 5 jaar oud - naar de buren om te vertellen dat hij vermoedde dat zijn papa dood was. ‘De buren maakten eerst hun strijk nog af en deden nog enkele andere taakjes in hun huis voor ze beslisten om te gaan kijken. Door de geur die aan de voordeur hing, hadden ze al snel door dat de man effectief dood was.

De buren vonden Betty Jean onder haar vader. ‘Het kindje lag onder het ontbindende lichaam met haar gezichtje naar boven, vol lichaamsvocht en niet in staat om te bewegen. De baby was gedehydrateerd, had blaren op haar rug en borst en had een vreemde zwarte vlek op haar voorhoofd, vermoedelijk door dagenlang tegen het lichaam van haar vader gedrukt te zijn.

Volgens de lijkschouwer is het een klein wonder dat het kind de tragedie overleefd heeft. ‘Als we een dag later geweest zouden zijn, zou het wel eens te laat kunnen zijn geweest’, zegt Rivers.

Het kindje werd naar het ziekenhuis gebracht en stelt het goed, meldde het ziekenhuis aan CNN.

De moeder van het gezin zat op het moment van de feiten in de gevangenis.

Corrigeer

MEER NIEUWS