Politie waarschuwt: ‘Creditcardmes is verboden wapen’

Politie waarschuwt: ‘Creditcardmes is verboden wapen’

Foto: Federale Politie

De Cardsharp, een innovatief mes dat ingeklapt net zo groot is als een bankkaart, is eigenlijk een verboden wapen. De federale politie waarschuwt dat er een gerechtelijk dossier wordt geopend wanneer agenten het mes aantreffen. ‘Tijdens fouilleringen duikt het steeds vaker op.’

Volgens de politie zijn bezitters van de Cardsharp zich niet altijd bewust van het feit dat het om een verboden wapen gaat. Het mes wordt gemaakt door de firma Iain Sinclair Design en is ingeklapt zo groot als een bankkaart. Uitgeklapt verschijnt er echter een vlijmscherp mes van 6,5 centimeter.

In het zomernummer van het reisblad Discovery Magazine werd het mes nog opgenomen in een top tien met onmisbare reisgadgets, maar volgens de politie kom je er gegarandeerd mee in de problemen. ‘Er werden al creditcardmessen aangetroffen bij de veiligheidsfouillering op onze luchthavens, met mogelijk vervelende gevolgen voor de bezitter’, klinkt het.

De Cardsharp valt onder de categorie verboden wapens omdat het uiterlijk lijkt op een ander voorwerp. ‘En aangezien het bezit van verboden wapens strafbaar is volgens de wapenwet, wordt er een gerechtelijk dossier geopend wanneer agenten het mes aantreffen.’

De politie herinnert er ook nog eens aan dat heel wat zaken tot de categorie van verboden wapens horen. Ook het bezit van spring- of valmessen met slot, vlindermessen, tasers, wapenstokken, werpsterren, nunchakus en peperspray is strafbaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees