Pretpark investeert 20 miljoen euro voor vijftiende verjaardag in 2015

Prinsessia nieuwste sensatie Plopsaland

Het grootste deel van de 4 miljoen gaat naar de bouw van een Prinsessia-kasteel, naar het populaire Ketnetprogramma. Foto: Studio 100

De Panne -

Plopsaland De Panne viert volgend jaar zijn vijftiende verjaardag met een extra investering van 4 miljoen euro. Het grootste deel van dat geld gaat naar de bouw van een Prinsessia-kasteel, naar het populaire programma op Ketnet. ‘De tewerkstelling zal er ook goed bij varen’, zegt CEO Steve Van den Kerkhof.

Eind maart van volgend jaar opent Plopsaqua, het subtropische zwembad, de deuren. Het waterpark, dat ook als gemeentelijk zwembad dienst zal doen en dat Plopsaland samen met de gemeente De Panne zal uitbaten, betekent een investering van 16 miljoen euro.

‘Daarnaast investeren we nog eens 4 miljoen euro in het park. Dat wordt meteen het grootste investeringsjaar tot nu toe. Investeren en blijven investeren, is belangrijk voor onze parken’, zegt CEO Steve Van den Kerkhof van de Plopsagroep.

De grootste brok van die 4 miljoen euro gaat naar het kasteel van Prinsessia, de nieuwste sensatie op Ketnet. Het programma gaat over een prinsessenschool ‘in een land hier ver vandaan’.

‘De kinderen halen veel plezier uit de herkenning van bekende figuren zoals de meisjes van Prinsessia’, zegt Van den Kerkhof. ‘We gaan het kasteel uit het programma nabouwen. Er komt een heel speciaal restaurant in. Ik kan er nog niet veel meer over zeggen, maar je zult er kunnen eten op een manier die uniek is in de Benelux. De balzaal van het kasteel zal worden gevormd door de koffiekopjes van Wizzy en Woppie, die we overdekken. Er komt ook een prinsessenwinkel in.’

Make-over kermisplein

Ook de figuren met wie het allemaal begon, Samson en Gert, zet Plopsaland tijdens de vijftiende verjaardag in de bloemetjes met een make-over van het kermisplein. De bouw start na de kerstvakantie. Prinsessia moet klaar zijn in juli van volgend jaar en kost 2,5 miljoen euro.

Zullen al die investeringen ook goed zijn voor de tewerkstelling? ‘We zitten nu aan 1,3 miljoen bezoekers in De Panne. Met het nieuwe zwembad, het hotel en nu Prinsessa moeten we naar twee miljoen bezoekers. Het is moeilijk om daar een exact cijfer op te plakken voor de tewerkstelling, maar in de komende vier tot vijf jaar waarin dit te gebeuren staat, rekenen we toch op zo'n vijftig procent meer jobs’, zegt Steve Van den Kerkhof. ‘Het hotel, dat we beginnen bouwen als het zwembad af is - begin april - en nog eens 10 miljoen investering vergt, zou in elk geval al goed moeten zijn voor vijftig jobs.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio